Gå til hovedinnhold

Nye Lindab SolarRoof
Designertak med integrerte solpaneler

Det nye Lindab SolarRoof er det klassiske kvalitetstaket fra Lindab som er utstyrt med en diskret solpanel med imponerende effekt. Det vil si at det er en takplate og en ny type integrert solpanel i samme produkt.

"Vi har funnet den perfekte kombinasjonen mellom design, effekt & kvalitet"

Joakim Jönsson, sjefen for Lindab SolarRoof, om å utvikle pene tak med solcellepanel som holder over tid.

Taket som setter en ny standard.
Grønn strøm til høyeste effektivitet uten å gå på akkord med design!

Si hei til det nye oppgraderte Lindab SolarRoof. Taket som både er stilig og genererer mye grønn strøm. Lindab SolarRoof kombinerer våre svenskeproduserte takplater i skandinavisk stil med diskrete og effektive solcellepaneler. Resultatet er en ny standard der du ikke trenger å gå på akkord mellom effektivitet og design.

Et fullverdig tak som er enkelt å montere

Fordi solcellepanelene er integrert på takprofilen, er det like enkelt å montere Lindab SolarRoof som våre vanlige takprofiler. SolarRoof kommer som en falset båndtekkingprofil (LSP) som gir mest kilowatt per kvadratmeter og som du kan få hjelp fra en blikkenslager for å montere. Eller så kan du velge en monteringsvennlig klikktakprofil (SRP) som du selv eller en snekker kan installere. Det betyr at det ikke påløper noen ekstra monteringskostnader, bortsett fra selve kabelmonteringen og alt som har med elektrisk installasjon å gjøre. Lindab SolarRoof selges uten omformere.

En ny type solpanel med unike egenskaper

Den nye Lindab SolarRoof består av våre mest populære takprofiler, som er utstyrt med en ny type solpanel med imponerende egenskaper. Panelet er mindre enn 3 millimeter tykt, lett bøybart og tilpassbart til underlaget. Det finnes i to forskjellige utførelser - matt og blank. Dets fleksible egenskaper gjør at det passer til både eneboliger og større bygninger.

Solpanelene produseres i Europa og veier bare 2,5 kg per m2 - sammenlignet med konvensjonelle takmonterte paneler som kan veie 20-30 kg per m2.

Solpanelene er festet med en teip-lignende materiale, som gjør at de ikke bryter takets tetthet eller skaper vindmotstand på samme måte som takmonterte alternativer. Produktgarantien er 10 år og effektgarantien etter 25 år er 85%.

Effekt i toppklasse

Teknologien i Lindabs solcellepaneler, monokrystallinske celler (Mono-Si), gir samme effekt som solceller i tradisjonelle utvendige solcellepaneler. Effekten i selve cellen er 200 W per m2, og når den er installert på våre takprofiler, blir effekten 149-173 W per kvadratmeter, avhengig av valg av profil. For eksempel kan en vanlig tak på 6 x 12 meter med Lindabs SRP-profiler generere en effekt på 8,2 kWp. De litt bredere LSP600-profilene leverer 9,2 kWp.

kWp (kilowatt peak) er standarden som brukes for å måle topp-effekten på solceller.

Med Lindab SolarRoof kan du optimalisere antall solceller etter taket ditt. Solcellepanelene festes etter dine spesifikasjoner som 2- og 3-metersenheter, på våre mest populære SRP- og LSP-takprofiler.

Effekt, 2-metersenhet: Med takprofil SRP eller LSP540: 136W Med bredere takprofil LSP600: 204W

Effekt, 3-metersenhet: Med takprofil SRP eller LSP540: 204W Med bredere takprofil LSP600: 306W

Bruk vår effektkalkulator under for å finne ut hvor mye effekt DITT tak kan produsere.

Solcellepaneler - en bærekraftig investering

Solcellepaneler gir store muligheter for både ditt husholdning og klimaet generelt. Å utnytte solens stråler og omdanne dem til energi er en svært klimavennlig og ren løsning. Solcellepaneler er fremtiden og sees på tak, åkre og mobile enheter nesten overalt hvor vi snur oss i dag.

Å investere i solcellepaneler lønner seg både for din lommebok og for planeten vår. Etter en engangsavgift for installasjon og kjøp av paneler kan du forvente å tjene tilbake disse pengene over tid. Tilbakebetalingstiden og lønnsomheten på dine solcellepaneler påvirkes selvfølgelig av fremtidige strømpriser, skatter og støtte. Men det er klart at du sikrer en del av strømforbruket ditt og sannsynligvis også øker verdien på eiendommen din. Over tid vil investeringen din bli tilbakebetalt. Solcellepaneler blir stadig vanligere og er for mange en naturlig del av huset. 

 

 

Slik fungerer solpaneler

1.png


Solpaneler består av solceller som fanger sollys og omgjør dette til likestrøm.

 

2.pngEn optimerer sikrer at solpanelene alltid produserer på en optimal nivå ved hjelp av noe som kalles MPPT (Maximum Power Point Tracking), hver optimerer er koblet til to solpaneler. Optimerer kjøpes inn som en del av el-installasjonen av en godkjent installatør.

 

3.png

En vekselretter omgjør likestrømmen fra solpanelene til vekselstrøm som kan brukes for å drive ulike apparater eller lade elbilen din. Vekselretter kjøpes inn som en del av el-installasjonen av en godkjent installatør.

 

4.png

En strømmåler brukes til å måle hvilken strøm du produserer og selger til strømnettet og for å måle hvilken strøm som kjøpes og forbrukes av husholdningen..

 

5.png

All strømproduksjon som ikke forbrukes av husholdningen, sendes ut på strømnettet og kan da brukes av noen andre i nærheten i stedet for at strømleverandøren må sende strøm over lange avstander.

 

Spørsmål & svar

Snakk med en ekspert!

Vårt vennlige og kunnskapsrike team av eksperter er her for å svare på dine spørsmål. Ikke vær redd for å gi lyd.