Gå til hovedinnhold

Våre EPDer

En Miljøproduktdeklarasjon (EPD) er et uavhengig verifisert og registrert dokument basert på Livssyklusanalyse (LCA). Den kommuniserer transparent og sammenlignbar informasjon om miljøpåvirkningen av produkter, fra utvinning av råvarer til produksjon og avslutning av levetiden.

En EPD er en såkalt type III miljødeklarasjon som er i samsvar med ISO 14025- og EN 15804-standardene. Arbeidet med å opprette EPD-er pågår.

Hvorfor tilbyr Lindab EPD?

  • Muliggjøre bærekraftige produktvalg, som fører til et bedre klima, både innendørs og utendørs
  • Oppfylle LCA-kravene som er angitt i bygningsgodkjenninger
  • Hjelpe kunder med klimadeklarasjoner for bygninger
  • Forbedre produktets bærekraftighet ved hjelp av innovasjon, bedre design og materialer

Det dekarboniserte stålet som Lindab tilbyr, bruker en prosess som produserer stål med betydelig lavere miljøpåvirkning enn tradisjonelt produsert stål. Dette kan angis i en EPD.

Det finnes initiativer som bruker en metode for masseallokering. For eksempel: Hvis et selskap har redusert utslippene sine med 10% i 2022, kan det selge 10% av volumet sitt som dekarbonisert eller nullutslippsstål, avhengig av metoden. Som kunde får du fortsatt levert det samme materialet, men du kan velge å kjøpe et sertifikat fra leverandøren som viser reduksjonen i utslippene. Denne metoden aksepteres ikke i en EPD og kan bare brukes for å redusere et selskaps totale utslipp.

Finn våre EPD-er:

Dokumentsøk - Lindab

EPD-operatører:

EPD Hub (kontinuerlig oppdatert)

Det internasjonale EPD-systemet

EPD Norge

Utvalgte produkter med EPD

Snakk med en ekspert!

Vårt vennlige og kunskapsrike team av eksperter er her for å svare på dine spørsmål. Ikke vær redd for å gi lyd.