Gå til hovedinnhold

Behovsstyrt ventilasjon

Med et ventilasjonsanlegg som er behovsstyrt, sikrer du at både inneklimaet og energibesparelsen er optimal. Soner hvor det oppholder seg personer får den luften de trenger for å sikre behagelig inneklima, samtidig vil de rommene som står tomme spare energi ved at ventilasjon reduseres.

Slik fungerer det

Det finnes to typer behovstyrt ventilasjon. Variabel luftmengde (VAV) og behovsstyrt luftmengde(DCV). Begge systemene justerer ventilasjonen etter behovet i rommet, men DCV-system er noe mer avansert enn et VAV-system. VAV-systemer justerer luftmengden til forhåndsinnstilte minimum og maksimum luftmengder, det skjer for ekempel med et tidsur eller en tilstedeværelsessensor.

DCV-systemer benytter mer sensorikk som for eksempel CO2 og temperatur og justerer luftmengden trinnløst for å opprettholde riktig inneklima. Begge systeme sørger for at lokaler som står tomme får senket sitt energiforbruk og sørger for at det blir nok luft i riktig sone. DCV-systemer sørger i tillegg for å spare på energien ved bruk, siden de justeres trinnløst.

 

 

Lindab Ultra BT

Med vår nyhet Ultra BT sikrer du enkel behovstyrt ventilasjon enten det er nybygg eller oppgradering av eksisterende ventilasjonsanlegg. Ultra BT er et romstyringssytem som baserer seg på Ultralink-spjeldet og benytter trådløse bluetoothsensorer. Systemet er trådløst og settes opp og styres direkte fra din telefon.

Lindab Pascal Operate

Lindab Pascal er et fleksibelt og energioptimalisert DCV-system - helt ned på romnivå. Systemet bygger på kun 5 standardkompnenter og er utviklet for å forenkle alle trinn i byggeprosessen. Alle Pascal masterenheter leveres nå også med Lindab Pascal Operate som er et webgrensesnitt for rask og enkelt oppsett og driftsettelse av Pascal systemet.

DCV One - en komplett romenhet for behovsstyrt ventilasjon

Enten du benytter Pascal-systemet eller skal benytte tradisjonelle systemer kan du få vårt aktive MBV plenumskammer levert med ferdig påmontert tilbehør som Regula Combi, Trafo osv. I tillegg kan våre ventiler LCP/LCC/LKP leveres med tilstedeværelsessensor og/eller temperatursensor integrert i frontplaten. Ved å samle flere komponenter i en enhet korter vi ned installasjonstiden og tar bort feilkilder.

 

 

UltraLink®

VAV-psjeldet er en viktig komponent for alle behovstyrte ventilasjonssytem. Ultralink måler luftmenge, temperatur og hastighet ved hjelp av ultralyd teknologi, som gir meget gode målinger helt ned til en lufthastighet på 0,2 m/s.