Gå til hovedinnhold

Lindab Solus - Et temperaturutjevnende kjølebaffelsystem

Tenk deg et temperaturutjevnende kjølebaffelsystem der varme og kjøleaggregat aldri mer trenger å kjøres samtidig. Lindab Solus-system minsker direkte dine investerings- og installasjonskostnader, samt løpende utgifter gjennom å tilby et enkelt, men enda høyeffektivt klimasystem for ventilasjon, kjøling og varme.

Slik fungerer det

Solus gjenbruker varmeenergien i byggets vannkretsløp og flytter energien fra kjøling til varme - alt utifra det faktiske behovet. Ved at returvannet fra byggets ulike soner blandes, kan det tempererte vannet og energien resirkuleres istedenfor at som ved tradisjonelle systemer stadig varmes eller kjøles ned. Dette skjer ved at samtlige baffler er koblet til en og samme vannkrets.

Senkte energikostnader

Solus-løsningen skaper et behagelig inneklima med en jevn temperatur i hele kontorbygget og alle deres rom. Det innebærer også at man bare behøver gi bygget den energien som motsvarer forskjellen mellom kjølebehovet og varmebehovet, noe som senker det totale energiforbruket for oppvarming med ca. 10-15%.

Hvorfor Lindab Solus?

  • Hjelper både kjøle- og varmebehov
  • Har ikke rørlige deler - ingen ventiler, styring- eller romsensorer
  • Gir optimal luftfordeling både i ventilasjonssystemet og rommet
  • Lav installasjons- og driftkostnad
  • Selvregulerende system
  • Forbedret COP-tall ved bruk at varmepumpe

En mer kraftfull baffel

Lindabs Solusløsning er mulig helt og holdent takket være den ekstremt kraftfulle tilluftsbaffelen Solus. Gjennom å fokusere utviklingen på å effektoptimere kjøling- og varmekapasitet, har vi fått Solusbaffelen som leverer en helt unik effektkapasitet.

Snakk med en ekspert!

Vårt vennlige og kunnskapsrike team av eksperter er her for å svare på dine spørsmål. Ikke vær redd for å gi lyd.