Gå til hovedinnhold

Nå lanseres seks nye farger for takmateriale DuraFrost

PressemeldingMAR 06, 2019 19.23 CET
Lindab DuraFrost sin matte overflate har et glanstall på kun 5. Her i fargen skifergrå (242)

I 2018 lanserte Lindab DuraFrost - et svært holdbart materiale for tak. Responsen har vært positiv og nå utvides tilbudet med seks nye farger.

Lindab DuraFrosts mest karakteristiske trekk er kvaliteten. Materialet som benyttes til båndtekking er mer ripe-bestandig enn andre materialer takket være den "ruglete" overflaten, og den matte fargen gir bygningen et naturlig og moderne utseende.

- Vi jobbet sammen med SSAB for å kunne tilby et materiale som holder høy klasse både når det gjelder estetikk og kvalitet. Produktet vokser og har blitt godt mottatt av markedet, så vi følte at det var på tide å utvide sortimentet, sier Zeina Lindström, produktansvarlig for metaller på Lindab Steel.

Selv om DuraFrost nå er tilgjengelig i ti farger, er det bare diskrete og lavmælte farger i serien. Antikkhvit, lysgrå, zinkgrå, kaffebrun, brun og irrgrønn er de nye fargene som nå har kommet til i DuraFrost serien.

- De nye fargene gjør seg bedre i dette matte ruglete materialet, derfor vil de erstatte de tilsvarende fargene i produktene som vi har hatt i blank slett utførelse. Det opprinnelige sortimentet som ble lansert i fjor var kun innenfor gråskalaen, nå har vi utvidet dette, men holder oss fortsatt innenfor farger som klassifiseres som diskrete og lavmælte, fordi det er moderne. Etterspørselen etter klare farger er ikke så stor for tiden, fortsetter Zeina.

Samtlige farger for DuraFrost finnes i stålkvaliteten PLX. De fire opprinnelige fargene (sort, grafittgrå, skifergrå og sementgrå) kan også fås i stålkvaliteten FAP. PLX er en ekstra myk stålkjerne med praktisk talt ingen tilbakefjæring for å kunne utføre tette falser. Materialet passer både for maskinfalsing og håndfalsing. DuraFrost oppfyller korrosivitetsklasse C4 i henhold til NS-EN-ISO 12944-2.

- PLX og FAP er anerkjent som de beste stålkvalitetene på markedet for blikkenslagerarbeid, derfor har vi brukt denne mykheten. Fargesystemet er til tross for sin matthet og struktur, en høyoppbygget polyester (HBP). Dette er også en kvalitet som blikkenslagere kjenner igjen og ønsker å bruke. For arkitekter og rådgivere har materialet åpnet nye muligheter, og vi er glade for at DuraFrost har blitt et svært ettertraktet produkt så fort, avslutter Zeina.

De nye fargene er allerede tilgjengelig for bestilling hos Lindab.