Gå til hovedinnhold

Lindab kjøper ventilasjonsfirmaet Aer Faber

PressemeldingDES 04, 2020 07.35 CET
Fra venstre; Erik Iversen, Kjell Stillesby, John Georg Storvik

Lindab utvider sin nåværende virksomhet i Norge med oppkjøp av Aer Faber. Aer Faber har en sterk posisjon i Oslo-området, en region hvor Lindab ønsker å styrke sin tilstedeværelse. Med oppkjøpet vil Lindab øke sine markedsandeler og styrke produksjonskapasiteten.

Aer Faber, som har butikk, lager og produksjon utenfor Oslo, er kjent for høy tilgjengelighet og høyt servicenivå. De har en sterk posisjon hos ventilasjonsmontører i Oslo regionen. 

Rektangulære og sirkulære ventilasjonskanaler brukes ofte i samme ventilasjonssystem. De sirkulære kanalene er standardiserte mens de rektangulære produseres med nøyaktige dimensjoner tilpasset plassen de skal installeres i. Aer Faber har solid erfaring med rektangulære ventilasjonskanaler og vil dermed utfylle Lindabs nåværende virksomhet i Norge. 

"Vi er svært glade for å ønske Aer Faber velkommen til Lindab", sier Ola Ringdahl, konsernsjef i Lindab. "Det er et meget veldrevet selskap med høy kundetilfredshet, noe som gjenspeiles i høy vekst og lønnsomhet. Aer Fabers daglige leder, Erik Iversen, vil fortsette å lede Aers Fabers virksomhet og bidra til vekst i Lindab. Vi ser frem til å få inn Eriks erfaring og drive inn i organisasjonen". 

"Aer Faber har et veldig godt renommé i markedet, noe som kommer av jordnære folk og en bedrift som har orden og kontroll, dette er to av Lindabs kjerneverdier. Østfold har også vært en hvit flekk på Lindab kartet, i tillegg er de sterke på rektangulære ventilasjonskanaler og detaljer, noe som er et satsningsområde i Lindab. Alt dette gjør at Aer Faber passer som 'hånd i hanske' inn i Lindab", sier John Georg Storvik, administrerende direktør i Lindab Norge. 

"Lindab deler vår overbevisning om at et godt servicenivå og høy kvalitet er viktige suksessfaktorer. Vi ser frem til å utvikle den norske virksomheten i fellesskap, hvor vi vil kunne dra nytte av Lindabs globale innkjøps- og distribusjonsnettverk, samtidig som vi bidrar med vår kunnskap og lokale tilstedeværelse", sier Erik Iversen, administrerende direktør og medeier i Aer Faber. 

Aer Faber ble grunnlagt i 2002 og har produksjon, lager og butikk i Spydeberg sørøst for Oslo, samt et hentelager for kunder i Oslo. Selskapet har en årlig omsetning på ca. 50 MNOK og en driftsmargin som er høyere enn Lindabs. Aer Faber har 21 medarbeidere. 

Les mer om Aer Faber på deres hjemmeside www.aerfaber.no