Gå til hovedinnhold

Lindab kjøper ventilasjonsselskapet H. A. Helgesen & Sønner AS

PressemeldingMAI 20, 2021 15.08 CET
Fra venstre: John Georg Storvik, Tore Helgesen

Lindab kompletterer sin nåværende virksomhet i Norge med oppkjøpet av H. A. Helgesen & Sønner. Med oppkjøpet vil Lindab få økt salg og produksjon av rektangulære ventilasjonskanaler. H. A. Helgesen & Sønner har en sterk posisjon på Vestlandet og har med hell håndtert den komplekse logistikken som kreves av regionens geografi.

H. A. Helgesen & Sønner er etablert i Ålesund. De er primært produsenter av rektangulære ventilasjonskanaler og har et utbredt distribusjonsnettverk på Vestlandet. Produksjon og levering av ventilasjonskanaler skal skje nær kunden, og med de geografiske utfordringene som Vestlandet har, er lokal produksjon avgjørende.

H. A. Helgesen & Sønner har også en rekke kunderelasjoner i den maritime sektoren, som er et mindre, men voksende segment for Lindab.

“Vi er veldig glade for å ønske H. A. Helgesen & Sønner velkommen i Lindab,” sier Ola Ringdahl, konsernsjef i Lindab. “Det er et veldrevet selskap med sterke kunderelasjoner og høy kundetilfredshet, noe som man ser i en god lønnsomhet. Vi er også veldig glade for at daglig leder i H. A. Helgesen & Sønner, Tore Helgesen, vil fortsette å drive virksomheten som en del av Lindab.”

“ H. A. Helgesen & Sønner er et selskap med lange og stolte tradisjoner i blikkenslager og ventilasjonsbransjen. De er opptatt av kvalitet og har en moderne maskinpark. De er store på rektangulære kanalsystem, men i tillegg er de kjent i bransjen for å lage et bredt spekter spesialprodukter til ventilasjon for å løse kundenes utfordringer. De er også dyktige innen mantling, noe Lindab også ser på som et potensielt vekstområde. Vi er glade for å få Tore og hans team på vårt lag.” sier administrerende direktør i Lindab Norge, John Georg Storvik.

“Vi ser frem til å være en del av den norske virksomheten der vi vil kunne dra nytte av Lindabs globale innkjøps- og distribusjonsnett, samtidig som vi bidrar med vår kunnskap og lokale tilstedeværelse. Vi deler Lindabs tro på at høy kvalitet og tette relasjoner med kunder er viktige suksessfaktorer.” sier Tore Helgesen, daglig leder og medeier i H. A. Helgesen & Sønner.

H. A. Helgesen & Sønner ble grunnlagt i 1855 og drives som et familieselskap. De har produksjon og salg i Ålesund på Vestlandet. Selskapet har en årlig omsetning på cirka 15 millioner kroner og har en driftsmargin som er høyere enn Lindabs driftsmargin, både globalt og i Norge. H. A. Helgesen & Sønner har 9 ansatte.

Les mer om H. A. Helgesen & Sønner på deres nettsider: http://ha-helgesen.no/