Gå til hovedinnhold

Lindab satser på produkter i CO2-redusert stål.

PressemeldingFEB 01, 2023 12.23 CET
Sinusprofil

Lindab satser på produkter i CO2-redusert stål.

Lindab, en ledende leverandør av ventilasjons- og byggeprodukter, kunngjør i dag at de vil tilby produkter laget av CO2-redusert stål. CO2-redusert stål består hovedsakelig av gjenvunnet stål, produseres med 100% fornybar energi, og har en klimapåvirkning som er om lag 70% lavere enn tradisjonelt produsert stål.

Stål er et viktig materiale i byggebransjen med unike egenskaper som gjør det mulig å gjenvinne igjen og igjen uten å miste kvalitet. Produksjonen av nytt stål genererer imidlertid store mengder CO2. Lindab arbeider hardt for å minimalisere selskapets klimapåvirkning og vil om noen år være et av de første selskapene i verden til å motta leveranser av fossilfri stål. Men allerede nå tar selskapet et første skritt med CO2-reduserte produkter.

«Ved å tilby produkter laget av CO2-redusert stål, gjør vi det mulig for våre kunder å bygge bærekraftige bygninger både miljø- og kvalitetsmessig. Vi gleder oss til vår første leveranse av fossilfri stål, men vi vil gjøre en forskjell allerede nå og tilby markedet denne løsningen så raskt som mulig,» sier Anders Johansson, administrerende direktør i Lindab Profil AB.

CO2-redusert stål, XCarb® RRP, har en klimapåvirkning som er om lag 70% lavere enn tradisjonelt produsert stål ifølge EPD-dokumentasjonen fra produsenten ArcelorMittal. Stålet er basert på minst 75% gjenvunnet stål og produseres i lysbueovner som drives av 100% fornybar energi. Stålet er dekket med dem effektive rustbeskyttelsen Magestic, som er Lindabs merkevare for zink-magnesium.

De første produktene

Først vil Lindab tilby sin Sinusprofil, for både fasade og tak, i CO2-redusert stål. Men i løpet av året vil selskapet utvide sortimentet innen flere produktområder, som for eksempel ventilasjonsprodukter.

«Produksjon av stål har en stor påvirkning på vårt klima, og vi er fast bestemte på å redusere vår og våre kunders miljøpåvirkning. Dette er ett av mange skritt vi kommer til å ta på reisen mot et bedre klima,» avslutter Anders

Lindab vil kunne ta imot de første bestillingene på sinusprofilen i CO2-redusert stål allerede i starten av andre kvartal 2023.