Gå til hovedinnhold

Lindab velger Trox til luftteknisk storsatsing

PressemeldingMAR 16, 2023 12.00 CET
Fra venstre: Trox Auranor: Bjørn Dyrud, Lindab: Erik Iversen

Lindab velger Trox til luftteknisk storsatsing

Lindab trapper opp sin satsing på lufttekniske installasjoner, men ikke på bekostning av miljøet. Derfor har selskapet valgt Trox Auranor som sin foretrukne leverandør av lufttekniske produkter.

– Vi kunne spothandlet mange av komponentene og løsningene rundt omkring i verden, men vi ønsker å handle kortreist og bærekraftig. Derfor har vi valgt Trox Auranor som vår prioriterte leverandør på lokalproduserte lufttekniske produkter i Norge, sier COO i Lindab, Erik Iversen.

Lindab er en internasjonal ventilasjonsgigant med cirka 5000 ansatte i 24 land og hovedkontor i Sverige. Selskapet, som har ti avdelinger i Norge, utvikler og produserer produkter og løsninger for forenklet bygging og et bedre inneklima.

Et av selskapets satsningsområder er lufttekniske løsninger, og for å forsterke posisjonen i både prosjekt- og servicesegmentet, velger Lindab nå å kjøpe en større andel av det lufttekniske sortimentet eksternt. Etter å grundig ha vurdert ulike leverandører, med fokus på bærekraft og kortreisthet, falt altså valget på Trox Auranor.

– De har over mange år vist at de er en stabil kvalitetsleverandør i det norske markedet, noe som gjør de til en god leverandør for oss og vår satsing, sier Iversen.

Trox er et internasjonalt ventilasjonskonsern med aktiviteter i 70 land. Selskapet har spesialisert seg på teknisk ventilasjon og i Norge skjer all produksjon lokalt. Dette har vært en avgjørende faktor for Lindab som er opptatt av bærekraft i alt de gjør.

– Vi ønsker å redusere transportbehovet til produktene vi benytter. Trox produserer de fleste av sine produkter på egen fabrikk på Jaren, noe som innebærer at vi med denne avtalen også forsterker vår bærekraftsatsing. Når produktene i tillegg tilfredsstiller kravene vi stiller, blant annet når det gjelder EPD (Environmental Product Declaration, red.anm.) så ble valget enkelt, sier salgssjef for ventilasjon i Lindab, Stefan Myhre Pettersen.

Leverandøravtalen innebærer at Trox sine produkter, etter en implementeringsfase, vil bli lagerført på alle Lindabs lokasjoner i Norge.

– Dette sikrer oss kort leveringstid både i prosjekt- og servicesammenheng, samtidig som våre kunder får tilgang på Trox-produkter på dagen, sier Myhre Pettersen.
Han legger til at Lindab fortsatt kommer til å satse på egne systemløsninger, som for eksempel Lindab X Airthings, brannspjeld systemer, storkjøkken osv.
– Avtalen komplementerer vårt produktsortiment og gjør oss til en enda mer komplett aktør i markedet, sier Iversen.

For Trox Auranor innebærer avtalen at Lindab blir en av selskapets absolutt største kunder.

– Vi er både stolte og glade for at Lindab har valgt TROX Auranor som hovedleverandør. Vi opplever at Lindab er opptatt av mye av det samme som oss - den beste kundeopplevelsen og å skape gode arbeidsplasser. Dette i tillegg til at begge bedriftene har satt bærekraft høyt på agendaen, sier Bjørn Dyrud i Trox Auranor.

For ytterligere kommentarer, kontakt:

COO i Lindab, Erik Iversen: Mob: ‭901 68 603‬

Salgssjef for ventilasjon i Lindab, Stefan Myhre Pettersen: Mob: 470 56 267

Manager order entry, Trox Auranor, Bjørn Dyrud: Mob: 911 20 324